Usability en user experience

Website-optimalisatie is meer dan de juiste woorden gebruiken. De content is essentieel, maar steeds ondergeschikt aan gebruiksgemak. Vraag maar aan Amazon, Spotify en andere bedrijven die hierin uitblinken. Als de gebruiker gefrustreerd raakt door je site ben je op al voorhand verloren. Zet je gebruiker daarom op de eerste plaats en zorg ervoor dat hij over geen enkele klik op je website moet nadenken.

Hou rekening met alle devices.

De gebruikerservaring van je bezoeker staat altijd centraal. Daarbij moet je ook altijd rekening houden met de groeiende groep van de mobiele gebruikers. Zorg ervoor dat je website voor elk type bezoeker perfect bereikbaar en navigeerbaar is.

Een snelle site zorgt voor meer klanten

We worden met z’n allen steeds ongeduldiger op het web en wachten niet op een pagina die te traag inlaadt. Speel je klanten niet kwijt voor je ze aan jou gebonden hebt en zorg voor een zo snel mogelijke site. Onderzoek wees uit dat elke seconde vertraging een grote impact heeft: een vertraging van 1 seconde kan je 7% aan sales kosten.

Pak je bezoeker bij de hand en leid hem naar waar je hem wil krijgen

Alles begint met de structuur en opbouw van je site. Essentieel is dat je jouw doelpubliek even goed kent als je beste vriend. Hou altijd rekening met hun wensen en verwachtingen. Laat dit zien in je design, navigatiestructuur en calls to action.

Wanneer je de bezoeker voorop stelt, maak je ook meteen de zoekmachines blij. Google draagt gebruiksvriendelijkheid van website hoog in het vaandel. De nummer 1 van hun 10 waarheden is niet voor niks ‘Richt je op de gebruiker, en de rest volgt vanzelf’. Hoe gebruiksvriendelijker jouw site, des te beter je zal ranken en vertoond zal worden.

Conventies zijn er met een reden

Bij bakermen durven we al eens afwijken van regels en tradities, maar niet altijd wanneer het gaat om de gebruiksvriendelijkheid van je website. De mens is een gewoontedier. We zijn ondertussen allemaal vertrouwd met het internet en hebben bepaalde verwachtingen van hoe iets werkt.

Los van deze gewoontes verandert er elke dag nog een heleboel op het web. Over de jaren heen zullen zelfs de meest vastgeroeste gewoontes slijten. Daarom bewegen wij ook mee. We testen voortdurend of de huidige aanpak nog steeds de beste is.

Bij bakermen zijn we sowieso al fan van testen en meten. Wil je afwijken van de conventie? Geen probleem, maar dan willen we eerst weten welke impact dit zal hebben. Ook hiervoor hebben we de juiste tools.

How can bakermen help your website be more awesome?

Jij hebt een geweldig bedrijf, product of dienst. Dat weet je zeker! Wij helpen je graag om ook jouw bezoekers hiervan te helpen overtuigen. Een goede gebruikerservaring van je website is hierin de sleutel naar online succes.

De bakermen hebben een (on)gezonde dosis beroepsmisvorming. Elke website die we bezoeken wordt met dezelfde kritische blik bekeken. Wij weten hoe het werkt. Of hoe het zou moeten werken.

We maken bovendien handig gebruik van een hele resem tools die ons voorzien van alle mogelijke data over hoe je site wordt gebruikt. Op basis hiervan kunnen we je helpen om je website in zijn best mogelijke versie aan je gebruiker te presenteren.

Wil je weten hoe wij je website nog bangelijker maken? Neem dan snel contact met op met de Online Marketing Dudes!