Social Media Advertising

Trek de aandacht van je prospecten en koester je bestaande klanten via een van de vele social kanalen. Je klanten zijn al aanwezig op sociale media, nu is het aan jou om ze te inspireren en activeren. Door de veelheid aan mogelijkheden is het echter niet altijd vanzelfsprekend om te achterhalen welke acties en kanalen voor jouw bedrijf het meeste gaan opleveren.

De online marketing dudes zijn bezeten door sociale media en spenderen, net zoals de rest van de bevolking overigens, veel (te veel) tijd aan liken, sharen en retweeten. Wij kennen de sociale kanalen dan ook als onze broekzak. We helpen je graag met het uitwerken van een social media strategie die perfect binnen je online marketing plan past.

Hoe zet je social media in?

Voor je aan het hoe kan denken, moet je eerst weten waar je terecht kan met je boodschap. In België zijn de drie grootste netwerken nog steeds Facebook, Twitter en LinkedIn. Ook Google My Business wordt meer en meer onmisbaar. Deze laatste hangt samen met de Google+ pagina van je bedrijf en zorgt voor een opvallende vermelding in de zoekresultatenpagina.

Heel wat van je klanten zijn al op een of meerdere van deze netwerken aanwezig. We verwachten ook meer en meer dat bedrijven op deze kanalen aanspreekbaar, of op zijn minst aanwezig zijn. Zeker wanneer we met een vraag of klacht zitten, blijkt contact opnemen via Twitter of Facebook vaak veel eenvoudiger.

Hoe kunnen wij je helpen om sociaal te scoren?

Voor we je bedrijf op het net gooien, werken we eerst een actieplan met je uit. We bekijken samen met jou welke sociale media jouw bedrijf de beste resultaten kunnen opleveren.

Dit doen we aan de hand van de doelgroepen en de doelstellingen die voor jou het meest relevant zijn. Dit maakt dan uiteraard ook deel uit van je algemene online marketing strategie.

Hoe ver kunnen we gaan?

Je kiest zelf of je het onderhoud van je sociale accounts zelf voor je rekening neemt of ons je communicatie laat verzorgen. Zelfs als je zelf nog geen ervaring hebt met het beheren van dit soort accounts, kunnen we je snel op goede weg zetten. Je kan bij ons terecht voor diverse opleidingen op maat, ook wat betreft sociale media.

Bij bakerMEN is je sociale communicatie in goede handen. We stemmen de boodschap altijd af op je doelgroep en je eigen manier van werken en communiceren. Bovendien volgen we de resultaten op de voet en houden we je op de hoogte wanneer een klant je via dit kanaal probeert te contacteren. Zo mis je geen enkele opportuniteit

Adverteren via Sociale Media

De meest gekende en vaakst gebruikte is de Facebook for Business. Deze biedt je enorm veel mogelijkheden om een heel breed of net heel beperkt publiek aan te spreken. Het platform biedt je enorm veel targeting-mogelijkheden, zowel op basis van interesses als van demografische kenmerken.

LinkedIn advertenties bieden je dan weer de mogelijkheid om gebruikers binnen bepaalde sectoren of bedrijfscategorie te bereiken. Twitter is de nieuwste speler en geeft je de mogelijkheid om tweets of accounts te promoten, of handig in te spelen op de trending hashtags.

Net zoals Google AdWords bieden sociale media een democratisch advertentiemedium. Door de lage kosten en het feit dat je zo breed of nauw kan gaan in je targetting. Contacteer ons gerust om te bekijken hoe we je kunnen verder helpen!

Je aanwezigheid op sociale media heeft verschillende voordelen.

Het is in de eerste plaats een extra kanaal om je merk in de markt te zetten. Het je een directe link met je fans en volgers. Ze kunnen je gemakkelijk bereiken, zelfs wanneer je klantendienst niet meer beschikbaar is. Zo kunnen ze bij jou altijd terecht met klachten én

Social media geven je ook de mogelijkheid om aan klantenbinding te doen door je fans en followers inspirerende content te bieden. Op die manier zet je deze klanten aan tot liken en sharen waardoor je doelpubliek nog veel groter wordt. Op die manier kan je zelfs nieuwe leads gaan genereren.

Last but certainly not least, ook voor search engine optimization zijn de sociale netwerken onmisbaar. Ze scoren zeer goed in de zoekmachines , verhogen je vindbaarheid en kunnen je online ranking een serieuze boost geven.