Content marketing

Consumenten bepalen zelf aan welke informatie ze behoefte hebben. Daarom moet je als bedrijf de content bieden waar zij naar op zoek zijn. Er is maar een klein raakvlak tussen wat jij als bedrijf kwijt wil en wat hiervan relevant is voor je gebruiker.

Dring daarom je eigen boodschap niet op, maar voorzie inhoud die nuttige is voor je bezoekers. Zet je de potentiële klant centraal in je content marketingplan. Je duwt geen informatie door de strot van je bezoeker. Je trekt bezoekers net aan omdat ze actief op zoek zijn naar die info.

Content in functie van je gebruiker is scoren in de zoekresultaten.

Content marketing past perfect binnen een sterke SEO strategie. Zoekmachines zoals Google vinden het essentieel dat de inhoud van je website relevant is voor de zoekopdrachten waarvoor je verschijnt.

Hoe meer waardevolle content je voorziet, hoe meer je een authoriteit wordt in de ogen van het algoritme. Bovendien is het van belang dat de content van je website up to date is. Daar kan extra content je altijd bij helpen.

Door veel zorg en aandacht aan de inhoud van je website te besteden scoor je dus goede punten bij de zoekmachines. En je bezoekers heb je al voor jou gewonnen met een antwoord op hun vraag.

Hoe begin je er aan?

Content marketing is een onmisbaar onderdeel van je brede digitale strategie. Stel jezelf eerst de volgende vragen voor je deze strategie begint uit te werken.

  • Wie is je doelgroep?
  • Wat zoekt je doelgroep?
  • Wat zijn je doelstellingen?
  • Welke kanalen kan je hier best voor inschakelen?

Hoe bakerMEN je hierbij helpt

De Online Marketing Dudes van bakermen helpen je graag verder met het beantwoorden van deze vragen en het zoeken naar de juiste online aanpak. Aan de hand van dit strategisch kader wordt er een content plan opgesteld.

Wat we doen:

  • Zoeken naar relevante onderwerpen
  • Onderzoeken hoe er gezocht wordt naar deze thema’s
  • De juiste keuzes maken in welk type content je gaat aanbieden
  • Bepalen welke kanalen het meest geschikt zijn voor het verspreiden van je content

Daarna is het tijd om je content uit te werken. Ook hierin staan we je graag bij. We helpen je graag bij het uitschrijven van de content en optimaliseren deze voor het web. Ook voor verspreiding via sociale netwerken, blogs en je eigen website kan je op ons rekenen.

Het resultaat

Door unieke content aan te bieden hou je je websitebezoekers en fans op sociale media geboeid. Deze interesse zorgt voor betrokkenheid en verbondenheid met je bedrijf.

Ook zoekmachines belonen relevante en regelmatige updates van je website. Je scoort dus niet enkel bij je bestaande publiek, je bent ook gemakkelijker vindbaar voor nieuwe prospecten.

Aan de hand van tools als Google Analytics en Google Webmaster Tools volgen we op welke content het beste aanslaat bij je bezoekers en de zoekmachines. Dit koppelen we uiteraard ook aan de vooropgestelde doelstellingen die we samen afspreken.