B2B Digital Marketing

B2B digital marketing is heel uitdagend. De strategieën die je toepast & de kanalen die je gebruikt gaan anders zijn dan wanneer je de B2C markt bestormt.

De B2B afzetmarkt is kleiner, wat het arbeidsintensiever maakt om deze te bereiken. In de business to business markt moet je niet alleen de gebruiker overtuigen, maar ook de andere beslissingsnemers die meekijken. Door de doordachte keuze van de B2B klant is de kans op recurring business een stuk hoger dan in de B2C markt.

Een B2B klant let ook op andere dingen. Waar een gewone consument prijsgevoelig is, ligt in  het bedrijfsleven de focus op kwaliteit, service & duurzaamheid. Return On Investment is dan de doorslaggevende factor.

Het beslissingsproces duurt vaak langer dan bij B2C. Je kan inspelen op de verschillende fases door de juiste contactpunten te voorzien. Een sterke remarketingstrategie wordt dan essentieel. Wij stippelen met jou graag het traject uit dat je klant doorloopt van de eerste ontmoeting tot aan de conversie.

Ontdek hieronder hoe wij je kunnen helpen.

Samen bepalen we je online marketing DNA. We stippelen de customer journey van je klant uit & bekijken hoe en waar we hem het best kunnen bereiken.

Wij bieden je opleidingen op maat van je bedrijf en je voorkennis. Wil je zelf je social kanalen beheren of meer inzicht de customer journey via Analytics? We got your back!

B2C of B2B, we stellen allemaal onze vragen aan de zoekmachine. We zijn echter allemaal maar gewoon mensen, wat maakt dat hoe we zoeken niet altijd heel verschillend zal zijn. Dan is het een kunst om de juiste termen te vinden die tot kwalitatieve aanvragen leiden.

Het display netwerk van Google is dan weer de ideale kapstok om een belangrijk deel van je remarketing strategie aan op te hangen.

Gedaan met salestrajecten handmatig op te volgen. Met Hubspot creëer, beheer en manage je al je online sales activiteiten.  Als Hubspot partner helpen wij je de perfecte funnel uit te werken om van je prospecten klanten te maken.

Het voordeel van online marketing is dat je de resultaten van je acties perfect in kaart kan brengen. Deze data zijn het perfecte uitgangspunt om de verdeling van kanalen/budgetten te herbekijken.

De basis en (technische) best practices van SEO zijn voor elke sector gelijk. Het verschil in sterke SEO voor een bedrijfsomgeving zit in het strategische sausje. De customer journey ligt helemaal anders in B2B dan in een customer oriented omgeving.

Je hebt vaak meerdere beslissingsnemers, met elk hun eigen vragen binnen een specifieke niche. Daarom is een degelijke keyword research & concurrentie analyse essentieel. Op basis hiervan kan je een contentplan uitwerken voor elk van de mogelijke beslissingsnemers.

Een rapport vertelt je wat er gebeurt, onze business dashboards zetten je aan tot actie. Door je on- en offline data samen te brengen leg je de pijnpunten én successen bloot. Als eerste Belgische Certified Klipfolio Expert brengen we dit nauwkeurig in beeld.

Een B2B publiek neemt vaak meer de tijd om hun aankoop op voorhand grondig te researchen. Dan is het interessant om nuttige informatie voor de verschillende fases van hun zoekproces te voorzien. Je schrijft ook op een heel andere manier voor dit doelpubliek.

De juiste mix van social kanalen, zoals Facebook of linkedin, vinden is in B2B ondertussen minstens even belangrijk als in B2C marketing. Er is geen pasklaar antwoord, voor elk bedrijf zal de samenstelling en aanpak anders zijn. Op basis van wat je wil bereiken zoeken we uit welke kanalen je het meeste opleveren.