Case Medialaan

Over dit project

Online en offline gegevens combineren en visualiseren

Medialaan wil de groei van hun kanalen op de voet volgen. Ze voeren zowel online campagnes via bannering, social en search als offline campagnes via de TV, radio en print. Om de invloed van al die campagnes makkelijker in beeld te brengen hadden ze nood aan een dashboard.

We begonnen met het oppikken van alle campagnegegevens. Voor alle online campagnes is dat eenvoudig: Die zijn beschikbaar via de API’s van de verschillende netwerken. Alle offline gegevens zijn op te pikken vanuit databases.

Om uit te maken of iets succesvol was heb je natuurlijk meer nodig dan alleen maar campagnecijfers. Er moeten ook acties uit volgen. Gelukkig hebben we daar ook een overvloed aan gegevens beschikbaar: Van app downloads tot kijkcijfers.

Dankzij onze visualisatie heeft Medialaan nu een veel beter zicht op de groei in kijkers en gebruikers van hun verschillende merken. Door het bundelen van alle data krijgen ze een overzicht van alle lopende acties. Zo weten ze meteen wat het bereik was van hun campagnes en wat er werkte. Dat laat hen toe om veel betere beslissingen te nemen.