De kenmerken van onze ideale klant

Van B2B over B2C en met een snuifje e-Commerce. Leveranciers van bouwmaterialen, kinderspulletjes of high-end design. Van zelfstandige, naar KMO tot corporate. Onze perfecte klant heeft geen afgelijnd profiel. We herkennen wel vaak dezelfde eigenschappen. Kan jij jezelf hierin vinden?

Ambitieus

Je wil groeien en weet hoe je dit gaat aanpakken. Berekende risico’s nemen schrikt je niet af. Wanneer je overtuigd bent van toekomstige return durf je te investeren.

Van ons verwacht je dat we even gedreven zijn om telkens betere resultaten te behalen. Je wil tools en strategieën aangereikt krijgen die je ambitieuze plannen te ondersteunen.

Rechtuit in communicatie

Je zegt wat je denkt en verwacht dat ook van ons. Inhoud is belangrijker dan een mooie verpakking. Je hebt dan ook een hekel aan buzzwords.

Je hebt geen boodschap aan ja-knikkers die klakkeloos uitvoeren wat je vraagt. Wat je wil bereiken is altijd belangrijker dan hoe je het wil aanpakken.

Wederzijds vertrouwen is voor jou het belangrijkste in een partnership. Het bangelijkste compliment dat we ooit kregen. “Als ik met verlof ga brief ik niemand intern. bakermen vervangt mij wel in alles wat online marketing is.” Dat is ook wat jij zoekt in een partner.

Nieuwsgierig

Je kijkt met een kritische blik naar de wereld en stelt dingen in vraag. Op die manier stimuleer je iedereen die met je werkt om elke dag het onderste uit de kan te halen.

Je weet dat je niet alles alleen kan weten en omringt je dan ook graag met experten. Je leert graag van hen bij over hun kennisveld. Het ontdekken van nieuwe tools en technologische vernieuwingen bezorgt je veel plezier.

Vertrouwt op data, maar legt nuances

Je weet dat data je veel kan vertellen, maar dat cijfers geen nuance kennen. Daarom combineer je data met expertise en gezond boerenverstand om het succes van nieuwe mogelijkheden in te schatten en te evalueren.