foto oogcentrum Goes

Zonder advertising
naar een volgeboekte
agenda voor Goes
Oogcentrum

Klant
Goes oogcentrum

Onze challenge

Een dalende trend in aantal consultaties en oogbehandelingen weer in stijgende lijn krijgen. Zonder advertising, want dat is not done binnen de sector. Dat was onze uitdaging voor Goes Oogcentrum in Antwerpen, een oogcentrum gespecialiseerd in behandelingen als laserchirurgie en oogchirurgie, zodat jij weer goed kan zien zonder bril of zonder contactlenzen. Met ‘t oog op organisch scoren, trokken we onze content-trukendoos open. De resultaten? Daar waren ze bij Goes wel … content van!

Header Goes

See what we did
there?

Wil je online scoren? Dan staat of valt alles natuurlijk met de fundamenten: een goede website. We bekeken de website van Goes Oogcentrum top to bottom en gaven hun online thuisbasis een complete make over.

De eerste vraag die je stelt is: wie bezoekt deze website? Op basis van data en insights bepaalden we onze buyer persona. Het cliënteel van Goes bestaat immers uit een voornamelijk ouder publiek dat – hoe kan het ook anders – vaak slecht ziet. We plaatsten daarom grote, goed zichtbare knoppen op prominente plaatsen op de website. Aan de hand van heat maps herstructureerden we bepaalde pagina’s als we zagen dat mensen ergens afhaakten of vast zaten, om alles zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Content die echt
in het oog springt
om mensen te
bereiken

Wat willen mensen die een oogbehandeling nodig hebben zoal weten? We deden uitvoerig onderzoek naar de vragen die potentiële patiënten online stellen. De antwoorden daarop goten we in een reeks uitvoerige in depth content clusters over allerlei oogbehandelingen voor aandoeningen als droge ogen, glaucoom, … You name it!

Om deze pillar pages te ondersteunen, schreven we relevante blogs met snackable content over bredere topics, die we op hun beurt via social media verspreidden. Een laagdrempelige manier voor het brede publiek om voor ‘t eerst met Goes Oogcentrum in aanraking te komen.

Gevolg? Veel mensen die dankzij onze blogs een afspraak maakten voor een simpele oogtest, vonden antwoord op al hun vragen op de website en kwamen in een later stadium zo goed als altijd terug bij dokter Goes voor een oogbehandeling.

Langs de andere kant wonnen we dankzij onze content stevig aan autoriteit in de zoekmachines en steeg het organisch trafiek op twee jaar tijd met bijna 70%.

“Dankzij onze content steeg organisch trafiek op twee jaar tijd met 70%”

Featured snippets
als icing on the
cake

Sterke content is één ding, maar daar nemen we bij bakermen geen genoegen mee. Om ons organisch bereik maximaal te boosten, groeven we dieper in de SEO-technische achtergrond van de website. We optimaliseerden de XML-sitemap, caching, interlinking, meta titles en alt tags.

Je spreekt geen Chinees? Gelukkig doen wij dat wel! Google ook, trouwens. Goes Oogcentrum verscheen voor veel topics al snel helemaal bovenaan de zoekresultaten. But why stop there? Als kers op de taart voorzagen we onze pillar pagina’s van geoptimaliseerde tekstfragmenten waarmee we een aantal featured snippets wisten te claimen. Vergelijk het met een kort Wikipedia-achtig tekstfragmentje dat uit een website wordt geplukt en pal boven de eerste zoekresultaten komt te staan, zodat je de absolute toppositie hebt.

All GOES well

Zo zetten we Goes organisch letterlijk in de kijker! En net zoals het vaak vechten is voor een plekje in de zoekresultaten van Google, is het bij Goes Oogcentrum deze dagen vechten om een plaatsje voor een afspraak. Mission accomplished!

Ook een challenge waarbij je wel wat hulp kan gebruiken?

bakermail

De beroemde bakermail bezorgt je maandelijks relevante digital marketing learnings, insights en case studies. Aangevuld met het interessantste nieuws uit de sector, rijkelijk voorzien van beknopte commentaar door onze consultants. What's not to love?