Header Delhaize

6.000 sollicitaties extra
op één jaar tijd dankzij
creatieve e-recruiting
campagnes voor
Delhaize

Klant
Delhaize

The challenge

Wie of wat Delhaize is, moeten we je niet vertellen. De supermarktketen is overal aanwezig en overal waar je gaat, duiken er nieuwe filialen op. Dat brengt een hele hoop jobs, en dus openstaande vacatures, met zich mee. En als we zeggen veel, bedoelen we ook écht veel. Delhaize zocht in 2019 bijna 400 profielen, gaande van beenhouwers en store managers tot logistiek managers en teamleaders.

Hoe sneller die posities gevuld raken, des te sneller Delhaize kan blijven groeien. Dat gebeurt, zoals alles tegenwoordig, volledig online via e-recruiting. Maar op zulke grote schaal was dat zelfs voor Delhaize – en toegegeven, ook voor ons – een flinke en complexe uitdaging. Gelukkig wisten we daar bij bakermen wel raad mee.

Hyperpersoonlijke
aanpak voor
hyperconverterende
resultaten

Online komt het erop aan mensen tot actie aan te zetten. Elke potentiële kandidaat doorloopt een bepaald beslissingsproces vooraleer hij of zij tot solliciteren overgaat. Hoe een kandidaat deze funnel doorloopt, is voor ieder individu anders. Het komt er dus op aan de juiste boodschap, op het juiste moment, op de juiste plaats te brengen.

Een kandidaat voor een finance job spreek je op een andere manier aan dan een potentiële teamleader, bijvoorbeeld. Een beenhouwer is wellicht op andere uren online dan een een IT’er en zit misschien niet op LinkedIn maar checkt wel z’n Instagram. Iemand die in Brugge woont, heeft wellicht ook geen boodschap aan een functie als Store Manager in Gent of Antwerpen, want die wil dichtbij huis werken.

Om iedereen met een gepaste en persoonlijke boodschap te bereiken, maakten we gerichte advertenties per doelgroep, per kanaal en per fase in hun beslissingsproces. Véél advertenties. Meer dan 2.000 om precies te zijn!

Getting creative

Ruim 2.000 advertenties managen op meerdere kanalen is best een huzarenstukje. Zeker met zoiets dynamisch als vacatures. Raakt er eentje gevuld, dan gaat die offline en komt er weer een nieuwe in de plaats. Een tijdrovende en kostelijke onderneming moesten we dit continu manueel opvolgen. Dat moet efficiënter kunnen, dachten we. Dus haalden we een lepe truuk uit onze trukendoos: we benaderden de arbeidsmarkt alsof het een e-commerce webshop was.

We zetten als het ware een soort van custom “vacaturecatalogus” op, die we linkten aan elk kanaal. Wanneer persoon X vervolgens vacature Y bezocht op de website, kreeg hij of zij op basis hiervan deze en andere relevante vacatures automatisch opnieuw te zien in advertenties op andere kanalen. Werd een openstaande vacature ingevuld en offline gehaald? Dan verdween deze ook meteen automatisch uit onze catalogus, en dus ook uit onze advertenties. Zo vermeden we onnodige betalende clicks naar een link of advertentie die niet meer werkte. En dat volledig geautomatiseerd én 100% kostenefficiënt.

Uit het juiste vlees
gesneden?

De juiste structuur en strategie hadden we. Samen met onze employer branding partner, Insilencio, zaten we rond tafel om te kijken hoe we met deze campagne Delhaize nog sterker naar buiten konden brengen. Door een creatieve, humoristische insteek te geven aan onze advertenties en in te spelen op seasonality, wisten we ons doelpubliek constant te boeien en engagen.

Zo lanceerden we tijdens de hittegolf van 2019 campagnes als “Smelt jij voor een job als teamleader?”. Veel beenhouwers konden ook smakelijk lachen om onze “Ben jij uit het juiste vlees gesneden?” campagne.

Of onze aanpak werkte? In één jaar tijd bereikten onze advertenties 1,5 miljoen mensen, kwamen er 30% meer nieuwe gebruikers op de Delhaize jobsite terecht én wisten we 6.000 sollicitaties meer te verzilveren ten opzichte van het jaar daarvoor. Als kers op de taart gingen dankzij onze campagnes ruim 20 beenhouwers aan de slag bij Delhaize. Een profiel waarvan er jaarlijks amper 14 afgestudeerden op de markt komen en waarbij vraag en aanbod zo ver uit elkaar ligt, dat de schaarste enorm is.

Door constructief mee te denken met Delhaize, zorgden we ervoor dat de supermarktketen anno 2020 een sterker employer brand heeft en klaar is voor de volgende stap. In de toekomst bouwen we voor Delhaize een vernieuwde jobsite uit, volledig geherstructureerd op basis van data en met gerichte content om elke stap van het sollicitatieproces beter te begeleiden voor potentiële kandidaten.

We trekken bovendien alle registers open en gaan op grote schaal adverteren op allerlei nieuwe, opportune kanalen als reddit, quora, programmatic, … om kandidaten nog beter te kunnen bereiken.

30%

meer nieuwe bezoekers op de Delhaize jobsite

6.000

sollicitaties meer dan het jaar voordien

slide 3 of 2

Ook een challenge waarbij je wel wat hulp kan gebruiken?

bakermail

De beroemde bakermail bezorgt je maandelijks relevante digital marketing learnings, insights en case studies. Aangevuld met het interessantste nieuws uit de sector, rijkelijk voorzien van beknopte commentaar door onze consultants. What's not to love?