Case Medialaan

Over dit project

Online en offline gegevens combineren en visualiseren

Medialaan wil de groei van hun kanalen op de voet volgen. Ze voeren zowel online campagnes via bannering, social en search als offline campagnes via de TV, radio en print. Om de invloed van al die campagnes makkelijker in beeld te brengen hadden ze nood aan een dashboard.

Een dashboard dat zowel online als offline data moet overbruggen is een hele uitdaging. Daarom begonnen we met een meeting waarin we samen met Medialaan bepaalden welke gegevens ze beschikbaar hadden. We bepaalden de KPIs, en hoe we die gingen visualiseren.

De dashboards werden op locatie bij Medialaan gebouwd. Dat had als voordeel dat we rechtstreekse toegang hadden tot de mensen die ermee gingen werken. We konden hen actief betrekken bij het proces, zowel in het design van het dashboard als de databronnen die erachter zitten.

Voor alle online campagnes is die gegevensinzameling eenvoudig: Alles is beschikbaar via de API’s van de verschillende netwerken. Alle offline gegevens zijn op te pikken vanuit databases, ook hier was het handig om te kunnen samenzitten met de mensen van de researchafdeling.

Om uit te maken of iets succesvol was heb je natuurlijk meer nodig dan alleen maar campagnecijfers. Er moeten ook acties uit volgen. Gelukkig hebben we daar ook een overvloed aan gegevens beschikbaar: Van app downloads tot kijkcijfers.

Omdat Klipfolio een heel flexibel platform is ging het bouwen van dit complexe dashboard goed vooruit. Na een viertal sessies hadden we een werkbaar dashboard dat we de afgelopen 2 jaar stelselmatig hebben uitgebreid en aangepast.

Dankzij onze visualisatie heeft Medialaan nu een veel beter zicht op de groei in kijkers en gebruikers van hun verschillende merken. Door het bundelen van alle data krijgen ze een overzicht van alle lopende acties. Zo weten ze meteen wat het bereik was van hun campagnes en wat er werkte. Dat laat hen toe om veel betere beslissingen te nemen.