Case E-commerce marketing: De Gele Flamingo

Over dit project

Sophie van de webshop De Gele Flamingo kwam bij ons aankloppen in 2015.
Ze zocht een partner om haar online aanwezigheid te versterken. Wij zagen een sterke madam met ambitie en heel wat potentieel in deze shop. We stonden dan ook te springen om haar hierbij te helpen.

Samen realiseerden we in het eerste jaar een groei van 150% in revenue. We gingen een versnelling hoger en in 2016 groeiden we zelfs met 280% ten opzichte van een jaar eerder. Ook Q1 & Q2 van 2017 brachten 105% meer revenue dan het jaar daarvoor.

Klant

De Gele Flamingo

Website

www.degeleflamingo.com

Categorie

Google Ads
Facebook
Usability
SEO

Gemiddelde jaarlijkse groei van 200% & revenue Stijging van 61% in average order value

Samen risico’s durven nemen.

We zijn gestart met een beperkte search & shopping campagne in Google AdWords.

Door verder in te zetten op de juiste merken, de juiste kanalen te combineren en het volume te vergroten zagen we de revenue steeds stijgen. Ondertussen zijn de Google AdWords search & shopping campagnes goed voor een return on investment van 920%.

Om de shop te onderscheiden van prijsspelers zetten we in op service en betrokkenheid. We gaan voor een gepersonaliseerde ervaring voor de klant, zowel online als offline. Deze relevantie & klantenbinding zorgde al snel voor een stijging in verkopen.

Automatisatie van een aantal dynamische campagnes in Facebook deden de groei ook veel goed. De belangrijkste hiervan brengt op dit moment een ROI van 2000% op. De algemene Facebook campagnes zorgen gemiddeld voor een ROI van 1300%.

Samen met Sophie namen we berekende risico’s en konden we zo snel heel wat stappen vooruit doen. We keken kritisch naar de checkout funnel en verhoogden zo de conversieratio met 30% sinds 2015. De focus ligt nu op het verder aanscherpen van dit resultaat door doorgedreven UX verbeteringen.

Naast de campagnes verfijnden we ook de contentstrategie. We maakten er onze missie van om alle potentiële klanten van De Gele Flamingo te bereiken, op eender welk moment ze zich ook in de salesfunnel bevinden. We zorgen voor relevante content die deelbaar is op social én optimaal vindbaar is via de zoekmachines.

Van 2015 naar 2017 – de groei in cijfers

  • Gemiddelde jaarlijkse groei van 200% in revenue
  • Stijging van 61% in average order value
  • De conversieratio ging er op vooruit met 30%
  • Remarketing campagne met ROI van 2000%

De huidige Gele Flamingo marketing mix

E-commerce

De Gele Flamingo: Klant sinds 2013

Strategy

De Gele Flamingo: Klant sinds 2013

UX & Usability testing

De Gele Flamingo: Klant sinds 2013

Dashboarding

De Gele Flamingo: Klant sinds 2013

Facebook Advertising

De Gele Flamingo: Klant sinds 2013

Google Ads

De Gele Flamingo: Klant sinds 2013

Content optimalisatie

De Gele Flamingo: Klant sinds 2013