Case kinderbijslagfonds Infino

Over dit project

In juli 2018 sloegen bakermen en Darwin BBDO de handen in elkaar om de online aanwezigheid van Infino, het nieuwe kinderbijslagfonds van Acerta en Securex, te lanceren en hen bangelijker te maken in zowel Nederlandstalig als Franstalig België.

Met volle goesting, een analyse en een uitgewerkte strategie lanceerden we het nieuwe merk op deze competitieve markt. En daar hoorde (online) vuurwerk bij! 

Klant

Infino

Website

www.infino.be

Categorie

Google Ads
SEO

19% van alle bezoekers converteert tot lead

In den beginne…

Een sterke online strategie begint bij de website, dus dat is dan ook het eerste waar we ons op stortten. Aangezien Infino nog niet bekend was bij het grote publiek, was het van groot belang om de vindbaarheid via de zoekmachines zo snel mogelijk te verhogen. Met een uiterst gedetailleerde keyword research konden we de belangrijkste keywords identificeren die de basis en tegelijk de essentie waren voor zowel de SEO als SEA-strategie. Een aanwezigheid op deze keywords was een must. Daarnaast droegen we ook ons SEO-steentje bij door meta titles en meta descriptions te voorzien met de belangrijke keywords steeds in het achterhoofd.

We staken vaak de koppen bijeen om er samen voor te zorgen dat de website steeds beter en beter zou renderen. SEO is uiteraard een langetermijnverhaal, en dat uit zich dus ook niet in directe resultaten. Dat onze effort loonde, zagen we al na zes maanden in de organische resultaten. Samen zorgden we ervoor dat de organische clicks van Infino met 80% stegen op een half jaar tijd.

Data is the source of everything.

Onze Google Ads campagnes werden opgezet aan de hand van onze keyword research. Data is life, en dat nemen we ook ten harte. Zo konden we de belangrijkste keywords bepalen die de structuur voor Infino zouden uitlijnen.

Door de account al van het begin nauwkeurig uit te splitsen, konden we ons geen betere start inbeelden. Heel gepersonaliseerde en relevante advertentieteksten voor elk zoekwoord zorgden al vanaf het begin voor mooie cijfers. Met een gemiddelde advertentiepositie van 1.1 was Infino al van bij de start de concurrentie te snel af. Het kinderbijslagfonds prijkt tot op de dag van vandaag nog steeds gemiddeld op de eerste plaats ondanks heel wat concurrentie.

Optimaliseren, optimaliseren, zo zal men het leren?

Campagnes die worden opgezet en dan aan hun lot worden overgelaten, zijn ten dode opgeschreven. Vooral bij nieuwe spelers op de markt. bakermen never leaves a man (or woman) behind! Het toevoegen van negatieve (en irrelevante) zoekwoorden, nieuwe interessante keywords ontdekken en toevoegen, advertenties A/B testen en keyword bidding aanpassen, leidden tot betere resultaten.

Nauwgezette opvolging, analyses van data en tijdige bijsturing zorgden voor een snelle en efficiënte optimalisatie.

Groei in cijfers

  • Bezoekersaantal steeg met 89%
  • Conversieratio ging er op vooruit met 48%
  • Aantal leads kende een stijging van 95%
  • Bounce rate daalde met 50%