Case for the kids: CUBZZ

Over dit project

“Bij CUBZZ geloven we dat elk kind geboren is met het potentieel om er iets moois van te maken. Het moet er enkel de kansen toe krijgen. CUBZZ is een nieuw Belgisch merk dat z’n winst gebruikt om bestaande goede doelen ten voordele van kinderen, méér slagkracht te geven.

Als je dan toch die euro ging spenderen, geef hem dan aan een CUBZZ-product en verander mee de wereld voor heel veel KIDS.

Van 2016 naar 2018 – de groei in cijfers

  • Bijna 1000 personen die een CUBZZ product kochten & de code ingaven op de website
  • Stijging van 84% in websitebezoekers
  • De conversieratio ging er op vooruit met 40% in het laatste kwartaal

Klant

Cubzz

Website

www.cubzz.be

Categorie

Google Ads
Facebook
Creative advertising
Guerilla marketing

Kansen creëeren voor kids met CUBZZ

Once upon a time…

Lang geleden, nog voor de fusie van Medialaan en de Persgroep, leerden wij Wouter kennen op Medialaan. Hij werkte er als extern consultant en maakte als joviale, gedreven en razend enthousiaste persoon een enorme indruk op ons. Hij vertelde ons over CUBZZ en hoe hij kansen creëert voor kinderen in nood.

Wij vinden het bij bakermen ook heel belangrijk om terug te geven aan de maatschappij en uiteraard was gratis online marketing leveren voor CUBZZ een fantastische keuze. As usual was hij ontzettend enthousiast over de samenwerking die toen nog maar in zijn kinderschoenen stond. En wat voor een samenwerking we intussen hebben…

Sinds CUBZZ kansen creëert voor kids, werd er reeds meer dan 45.000 euro geschonken aan SOS Kinderdorpen, Netwerk tegen Armoede en Clinicoders! Samen haalden we reeds meer dan 50.000 personen naar de website en bijna 10.000 naar zijn webshop. En dat allemaal zonder budget van CUBZZ. Hoe?

 

… There was Google Ad Grants…

Google Ad Grants is een donatieprogramma van Google: zij voorzien een maandelijks budget voor non-profit organisaties om mee te adverteren. Hier hangen echter wel enkele beperkingen en voorwaarden aan. Zo kunnen we enkel adverteren met search campagnes, wat het voor ons dus onmogelijk maakt om branding en awareness te creëren via Youtube en Display. Inzetten op termen als ‘goede doelen helpen’, ‘geld inzamelen voor goede doelen’ of ‘hoe kan ik armoede bestrijden’ wordt wel toegelaten. Voor lange tijd was dat dus onze way to go. Maandenlang werkten we aan het optimaliseren van keywords en advertenties en speelden we in op nieuwe producten die CUBZZ op de markt bracht. We startten met chocodrinks en niet veel later kwamen daar ook Sintpakketjes en koffie van kwaliteit bij. Want naast kinderen steunen, maakt CUBZZ daar ook zijn missie van: kwaliteit verkopen. CUBZZ-producten kopen betekent ook A-merk kopen. Het enige verschil is dat je tegelijkertijd kinderen in armoede steunt. En met nieuwe producten, komen ook meer mogelijkheden voor ons om op in te spelen.

 

… There were recipes…

In januari 2018 werd Google Ads beperkt in impressies door nieuwe guidelines. We zagen ons verkeer plots dalen met meer dan 90%. Elke daling betekende minder verkoop en dus ook minder geld om kids uit de nood te helpen. Een nieuwe tactiek om ons verkeer weer omhoog te krijgen, was daarom broodnodig. Google Trends vond het antwoord: recepten. Het was namelijk niet meer toegelaten om te adverteren met de producten. Adverteren met recepten waarin de CUBZZ producten gebruikt werden, was een leuke manier om alsnog verkeer naar de website te brengen.

 

… There was Facebook…

Het verkeer herstelde niet volledig en om niet verlieslatend te worden, moesten we ingrijpen. Wouter grabbelde een budget uit zijn eigen spaarpot en we gingen aan de slag op Facebook met een Sinterklaas-campagne, een Rode Neuzen campagne, branding campagnes en campagnes om de verkopen in Carrefour & Lidl te promoten. We begonnen met het dieper analyseren van retailcijfers waaruit steeds meer lokale branding campagnes vloeiden. Alles om de verkopen omhoog te krijgen… En met succes! Voor Rode Neuzen bijvoorbeeld verkochten we maar liefst 38 000 CUBZZ-broden dankzij onze Facebook campagnes. Ondanks het verlies van Google Ads verkeer, zorgden we nog steeds voor een mooie stijging in vergelijking met het jaar daarvoor.

 

… And there were a lot of happy kids.

 

Door de enorme inzet en overtuigingskracht van de dreambuilderzz (Wouter, Carrefour, bakermen en iedereen die zich reeds inzette voor CUBZZ) konden we al meer dan € 70.000,00 euro schenken aan kids in nood. CUBZZ kan momenteel nog alle hulp gebruiken en onze gezamenlijke missie is duidelijk: CUBZZ bangelijker maken en zoveel mogelijk mooie kansen voor kinderen creëren!