Google Performance Max campaign getest: dit weten we nu

Google Performance
Max campaigns getest:
dit weten we nu

Leestijd: 3 min.

Performance Max is een gloednieuw campagnetype in Google Ads waarbij het algoritme advertenties automatisch verspreidt over alle netwerken van Google: Search, Display, Gmail, YouTube en Discovery. Als Premier Partner van Google kregen we de kans om deze zogeheten “supercampagnes” als eerste uit te testen. Wat we ervan vonden? Lees even mee.

Machine learning
als basis voor je
campagne

Het is geen geheim dat Google sinds enkele jaren evolueert in de richting van automatisering. Met de komst van Smart Campaigns kregen we al een voorproefje van volledig geautomatiseerde campagnes. Nu gaat Google nog een stapje verder. 

Performance Max is een campagnetype dat — zoals de naam al doet vermoeden — prestaties maximaliseert op basis van artificiële intelligentie.

Hoe werkt het?

Het werkt vrij gelijkaardig aan Google’s Responsive Ads. Je voegt de nodige elementen toe:

  • Een aantal mogelijke headlines
  • Verschillende afbeeldingen
  • Alternatieve beschrijvingen

Met die elementen puzzelt Google automatisch advertenties bij elkaar afhankelijk van de plaatsing. Je voegt je budget en biedingsstrategie toe en klaar is kees!

De grootste plus van Performance Max? Slimme automatisering van Google betekent minder zelf actief aan de knoppen draaien. Zo blijft er meer tijd over voor bedrijven en ons marketeers om te focussen op wat echt belangrijk is: de juiste strategie bepalen.

Benieuwd hoe ons Copernicus framework jouw digitale strategie naar een hoger niveau kan tillen?

Haal het maximale
uit Performance
Max campaigns

Performance Max is op dit moment nog niet beschikbaar voor shopping campagnes. Het campagnetype is eigenlijk vooral interessant voor bedrijven die leads willen verzamelen over verschillende kanalen, zonder al te veel gedoe.

Google raadt voor dit campagnetype een dagbudget aan dat best driemaal zo groot is als je acquisitiekost (je target CPA), om het algoritme optimaal te kunnen laten werken. Sterke landingspagina’s en een vlekkeloze conversietracking zijn een must als je er het maximale uit wil halen.

Cadeautip van ons: hoewel je als adverteerder geen rechtstreekse invloed hebt op de doelgroep die je bereikt, kun je het algoritme wel voeden of sturen met relevante custom audiences 😉

Onze conclusie

Op dit moment is Performance Max nog in bèta. Het zal wellicht nog wel even duren voor iedereen ermee aan de slag kan. Ook de rapportagemogelijkheden voor dit campagnetype binnen Google Ads zijn nog beperkt. Na een paar test runs zijn we voorzichtig enthousiast. Is Performance Max een echte home run? Dat moeten we nog zien. Maar het potentieel is er zeker!

Benieuwd of Performance Max campagnes jouw website of webshop meer conversies kunnen opleveren? Stuur ons een berichtje, dan kijken we er eens naar!

Foto van Faye
Faye Luyten
Namaste! Faye is onze Vinyasa Yogi. Tussen haar childposes en downward facing dogs schrijft zo ook nog eens vlammende content. Adem in, adem uit en laat je verbazen door de vlijmscherpe en kristalheldere boodschappen die moeiteloos uit Faye's pen vloeien.

bakermail

De beroemde bakermail bezorgt je maandelijks relevante digital marketing learnings, insights en case studies. Aangevuld met het interessantste nieuws uit de sector, rijkelijk voorzien van beknopte commentaar door onze consultants. What's not to love?

Performance
marketing

Neem de touwtjes in handen als adverteerder: zet consumenten aan tot actie en drijf instant meetbare resultaten door middel van betaalde campagnes. Lees er alles over op onze performance marketing pagina. We'll handle the rest.

bakermail

De beroemde bakermail bezorgt je maandelijks relevante digital marketing learnings, insights en case studies. Aangevuld met het interessantste nieuws uit de sector, rijkelijk voorzien van beknopte commentaar door onze consultants. What's not to love?