Header foto stagiaires Jo en Keanu

Jong volk bij
bakermen

Leestijd: 5 min.

Bij bakermen verwelkomen we elk jaar een paar enthousiaste stagiairs die we laten proeven van het agencyleventje. Geen clichéstage bij ons. De stagiairs staan in contact met klanten, dagen het team uit met de nieuwste insights en staan hun eigen mannetje. All good things come to an end, dus laat ons voor de allerlaatste keer onze stagiairs het vuur aan de schenen leggen. Onze graphic designer Kristof legt hen een aantal vragen voor.

Foto stagiaires Jo en Keanu

Waarom heb je
gekozen om stage
te doen bij
bakermen?

Keanu: Ik zocht een stageplaats in Antwerpen, maar ik vond enkel grote bedrijven en dat is wat ik net niet wou: ergens een nummertje zijn. Ik doe graag allround dingen en wissel graag af. Bij bakermen wist ik dat dat mogelijk was, een combinatie van inbound en performance marketing. De nieuwe website en het jonge team spraken me enorm aan.  

 

Jo: Ik ging eigenlijk stage doen bij Antwerp Symphony Orchestra, maar door corona was er heel wat minder werk dus werd de stage last minute geannuleerd. Lichtjes in paniek plaatste ik op LinkedIn dat ik een nieuwe stageplaats zocht en zo kwam ik via via bij bakermen terecht. Ik had die week nog vijf andere gesprekken, maar bij bakermen had ik direct een tof gevoel. Ik was meteen overtuigd.

Wat vonden jullie
het leukst aan
stage doen bij
bakermen?

Jo: Het feit dat je heel veel verschillende dingen kan en mag bijleren! Ik heb niet enkel veel SEO-stuff geleerd, maar ik heb bijvoorbeeld ook bijgeleerd over social media en inbound marketing. Je proeft echt van verschillende aspecten van marketing. Daarom ben ik ook zo blij dat ik uiteindelijk bij een agency terechtkwam. 

 

Keanu: Ik heb hier enorm veel geleerd en daarnaast is het team echt heel grappig Je wordt er direct in gegooid, letterlijk en figuurlijk met belachelijke gifs in de Whatsapp groep. Die combinatie van leren en fun maakte het écht leuk!  

Wat is het meest
onverwachte dat je
hier hebt geleerd?

Jo: Dat is een moeilijke vraag (lacht). Ik denk voor mij het om hulp durven vragen. Ik wil mezelf altijd veel dingen leren en vanalles opzoeken, maar na een tijd is het efficiënter om hulp in te roepen. Er zitten niet voor niets zoveel mensen die er iets van kennen. Iedereen was ook altijd enthousiast om te helpen, hoe druk ze het ook hadden. 

Keanu: Ik heb hier ontdekt dat inbound marketing meer is dan enkel blogs schrijven. Er komt zoveel meer bij kijken. Ik wou dat in het begin absoluut niet doen, maar nu weet ik dat het echt veel meer is dan dat. Het heeft mij écht aangenaam verrast, ik vond dat heel cool om hierover bij te leren. De stage was uiteindelijk veel meer dan pure performance marketing. 

Kristof: Ik denk dat dat de bottom line is bij bakermen in het algemeen. Je komt ergens terecht, maar je gaat nooit puur doen waarvoor je bent aangenomen. Ik ben aangenomen als grafisch ontwerper, maar doe nu ondertussen zoveel andere leuke dingen. 

Jo: Ja, dat vond ik ook een geruststelling tijdens mijn gesprek. Ze hebben me toen verteld dat als die pure SEO zou tegenvallen, ik gerust iets anders mocht doen. Je leert wel dingen op school, maar in het echt kan dat natuurlijk altijd tegenvallen en de stage duurt wel 14 weken. Gelukkig is dat heel goed meegevallen!

Waar ben je fier
op?

Keanu: Als ik mezelf vergelijk met de mensen van mijn klas ben ik heel fier dat ik intussen zoveel meer weet over Facebook en Google Ads. Ondertussen kan ik campaign data écht analyseren en begrijpen. En ik heb het gevoel dat de meesten van mijn klasgenoten daar nog niet zitten. Daar ben ik wel trots op! 

Jo: In mijn eerste twee weken werkte ik nauw samen met de SEO-specialist in dienst. Ik heb in die twee weken zoveel geleerd en maakte ook mijn eerste SEO-audit. Ik heb die daarna met Joris bekeken en ik had dat blijkbaar heel goed gedaan. Ik had dingen gespot die de SEO’ers zelf niet hadden gespot, dat was echt leuk om te horen!

Oke next, welke
projecten of
klanten vonden
jullie het
interessants om op
te werken?

Jo: Ik vond House Of Talents echt leuk om voor te werken omdat ik veel SEO-werk heb mogen uitvoeren zoals internal linking plan opstellen en Microsoft Clarity analyse. Super interessante to do’s en ook gewoon cool dat je als stagiair op echte grote klanten mag werken. 

Keanu: Mijn favorieten waren Switch en bakermen zelf. Switch vond ik leuk omdat de samenwerking met Erik heel tof was. Voor bakermen heb ik zelf een recruiting campagne mogen opzetten en ik vond het heel interessant om te zien hoe je online marketeers kan targeten.

En tot slot, de
hamvraag: wat
zijn jullie plannen
na de stage?

Jo: Ik ga eerst genieten van mijn laatste twee maanden zomervakantie. Veel chillen, op kamp gaan en nog werken bij mijn studentenjob. In september wil ik graag beginnen werken want ik denk niet dat ik nog iets ga studeren. Werken viel super goed mee en ik ben school stiekem wel een beetje beu, zeker het hele online gebeuren. Ik heb goesting om geld te verdienen.

Keanu: Ik ga eerst mijn bachelorproef nog schrijven. Verder ga ik ook nog op kamp en genieten van de zomervakantie. Ik hoop in augustus of september te beginnen werken bij een agency als performance marketeer. Liefst bij bakermen!

Foto Isabeau
Isabeau Duerinck
Isabeau is met haar interesse in retail en lifestyle het aanspreekpunt voor alles rond e-commerce en social advertising. In de weekends hangt ze graag rond in ’t stad of zit ze op haar koersfiets.

bakermail

De beroemde bakermail bezorgt je maandelijks relevante digital marketing learnings, insights en case studies. Aangevuld met het interessantste nieuws uit de sector, rijkelijk voorzien van beknopte commentaar door onze consultants. What's not to love?

bakermail

De beroemde bakermail bezorgt je maandelijks relevante digital marketing learnings, insights en case studies. Aangevuld met het interessantste nieuws uit de sector, rijkelijk voorzien van beknopte commentaar door onze consultants. What's not to love?