Een job bij een agency: zet je loopbaan in de hoogste versnelling

Wat is een digital marketing agency? Het is een bedrijf waar een aantal verschillende digitale marketing experts werken. Ze helpen andere bedrijven te groeien met online marketing. Agencies zijn populair als werkplaats bij digitale marketeers omdat er veel uitdaging en afwisseling is, en je er snel veel kan leren.

Je bent online marketing manager bij een bedrijf. Campagnes opzetten, strategieën uitwerken, agencies aansturen… Heerlijk! Maar heb je geen in-house marketing team rond je, dan kan het soms wel eens eenzaam en frustrerend zijn.

Heb je je al eens afgevraagd hoe het zou zijn als je aan de andere kant zou werken? In een bruisend, dynamisch agency met gelijkgezinden waar je van kan leren? Het heeft zo z’n voordelen. We zetten ze even voor je uit.

1. Afwisseling en uitdaging staan dagelijks op het menu

Het dagelijkse leven in een agency wordt vaak gekenmerkt door een voortdurende dynamiek in werkzaamheden. Hoe dat er in de praktijk uit ziet? Eigenlijk zijn je taken nooit twee dagen achtereen hetzelfde.Verschillende ondernemingen van uiteenlopende omvang, uit verschillende branches behoren tot je klanten en geen enkele doelgroep lijkt op de ander.

De kans dat je je ooit gaat vervelen? Onwaarschijnlijk. Je krijgt dagelijks te maken met nieuwe uitdagingen. Nieuwe klanten. Nieuwe technologieën. Geen enkele andere baan biedt je zo veel afwisseling.

2. Je leert niet alleen sneller, maar ook meer

Wat men vaak vergeet tijdens het dagdromen over een dik salaris met minimale inspanning: werken betekent ook leren. Uitgeleerd ben je immers nooit en vastroesten is het laatste wat je wil. De digitale wereld, jouw wereld, verandert namelijk razendsnel.

En zeg nu zelf: er is geen betere manier om te leren dan rechtstreeks samen te werken met een heel team van mensen die dezelfde passie delen. Weinig werkomgevingen zijn zo rijk aan jong talent en doorgewinterde experts als een agency.

En dat niet alleen: naast de inzichten van je collega’s beschik je bij een agency ook nog eens over een heleboel externe kennis en data. Denk bijvoorbeeld aan account en support managers van onder andere Google die altijd voor je klaar staan. Bij een agency is er daarnaast ook geen gebrek aan tools als SEMrush en Hubspot, die je in-house niet altijd in handen hebt.

Er is altijd wel iemand die een probleem probeert op te lossen en iemand anders die binnen no time het antwoord paraat heeft. Ligt de oplossing niet direct voor de hand? Dan stuiteren de creatieve ideeën soms zo vanuit een potje pingpong door naar de tekentafel. Kortom: een agency biedt je een vruchtbare bodem om jezelf te blijven ontwikkelen en continu te leren.

3. Meer verantwoordelijkheid

Dat voortdurend blijven leren is niet alleen key voor je persoonlijke ontwikkeling, maar brengt ook nog een ander voordeel met zich mee. Voor wie constant meer kennis opdoet en nieuwe vaardigheden leert, komt meer verantwoordelijkheid als vanzelf.

Het agency leven speelt zich eigenlijk altijd af op de linkerbaan. Werknemers jaren laten werken met een aangetrokken handrem heeft dus weinig zin. Vrijwel onmiddellijk lever je een waardevolle bijdrage. Waar anderen door de bomen het bos niet meer zien, maak jij er binnen no-time de mooiste boomhut van.

Een nieuwe kans voor een klant? Interne processen die sneller kunnen? Go for it! Langdurige processen, vertragende werkwijzen en continu om goedkeuring moeten vragen hebben geen plek in de werkcultuur van een agency. Snel sprinten kan namelijk alleen als je genoeg ruimte hebt om te lopen.

4. Doorgroeien in een recordtijd

Zit je na drie jaar in je huidige baan nog altijd te wachten tot die ene collega ontslag neemt om zelf promotie te maken? Een fenomeen dat wij niet kennen. Lucky us!

Wie snel leert en inzet toont, krijgt gegarandeerd de kans om door te groeien. Zo zet je constant kleine stappen in je carrière. Al die kleine stappen samen, geven je uiteindelijk een flinke voorsprong op de rest. Dit zorgt niet alleen voor een behoorlijke dosis motivatie, maar geeft ons als agency ook de kans om zo dynamisch mogelijk te groeien.

5. Je werkt waar innovatie geboren wordt

Wanneer we ‘s avonds ons kantoor verlaten en er de volgende ochtend weer ons eerste kopje koffie drinken, is niet alleen de aardbol een flink stuk verder gedraaid. Er zijn ook weer bergen aan nieuwe technische innovaties, updates en trends opgedoken.

Werken bij een agency betekent niet alleen dat jij op de eerste rij zit als het gaat om digitaliseringen. Het gaat veel verder. Jij bent namelijk degene die er vorm aan geeft. Eindstand? Al die bedrijven komen naar jou voor raad en daad. 

En, kriebelt het al een beetje? Zin om het agency leven van dichtbij mee te maken? It’s your lucky day. Bij het coolste agency van België zijn we nog op zoek naar echte go-getters.

Anique | Account Manager The Bakery

Anique